2021-10-27
位於大嶼山愉景灣嘅~ 韓一館(韓國菜)今日同屋企人一齊去到愉景灣渡假😎 行喺愉景灣街頭 好有去咗外國旅行嘅感覺😎😄輕鬆自在! 下午 游水,今日啲水好凍🌬😄傍晚 行街街、行沙灘、在沙灘打千秋,好enjoy🥰晚餐🥣 我哋揀咗韓國燒烤店😋😋 餐廳喺一樓環境唔錯😀我哋叫咗四人BBQ套餐$968🍴頭盤係韓式八小碟 佢俾多咗四碟我哋😌🍴香煎豬肉餃子四只 及 泡菜豬肉餃子四只餃🥟豬肉餃子好食😋泡菜餃子更野味😍🍴海鮮豆腐香辣湯辣椒🌶️我哋唔係好食得辣,但係佢係啱啱係我可以接受的辣度🌶️正👍🍴烤牛肋骨肉、烤牛小排油脂分布均勻,牛味濃郁,令人回味無窮😋🍴豬頸肉、五花腩、烤黑豬梅肉、烤鮮蝦🦐我哋全部人都好鍾意食肉,佢大大塊,醃得好入味!🍴我哋仲加咗一份生菜🥬$60 配肉一齊食,超夾👍#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #香港美食 #香港必食 #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #meimei #852food #852foodie
位於大嶼山愉景灣嘅~ 韓一館(韓國菜)
下午 游水,今日啲水好凍🌬😄
傍晚 行街街、行沙灘、在沙灘打千秋,好enjoy🥰
晚餐🥣 我哋揀咗韓國燒烤店😋😋 餐廳喺一樓環境唔錯😀
我哋叫咗四人BBQ套餐$968
🍴頭盤係韓式八小碟
佢俾多咗四碟我哋😌
🍴香煎豬肉餃子四只 及 泡菜豬肉餃子四只餃🥟
豬肉餃子好食😋泡菜餃子更野味😍
🍴海鮮豆腐香辣湯辣椒🌶️
我哋唔係好食得辣,但係佢係啱啱係我可以接受的辣度🌶️正👍
🍴烤牛肋骨肉、烤牛小排
油脂分布均勻,牛味濃郁,令人回味無窮😋
🍴豬頸肉、五花腩、烤黑豬梅肉、烤鮮蝦🦐
我哋全部人都好鍾意食肉,佢大大塊,醃得好入味!
🍴我哋仲加咗一份生菜🥬$60
配肉一齊食,超夾👍