2015-11-24
餐廳環境寛敞整潔,不會有好重的油煙味。期間限定Meok Bang X Sue Chang套餐。海鮮每日從韓國空運到港,包保你食到最新鮮的韓國海鮮!海帶子超大隻,一隻可以兩個人分,味道鮮甜; 海蝦肉質頗彈牙,而且已預先除殼,所以吃起來更方便。八爪魚完隻上,份量十足,醃到辣辣地,燒起上黎更香,好好食。除了韓國空運海鮮外,套餐還包括厚切五花腩、特製護心豬肉、LA牛骨及牛肋骨,真係食到捧住個肚!所有肉類都醃得好入味,醬汁甜甜地好好食。特別鐘意牛肋骨及五花腩,牛肋骨肉質有嚼勁,一路咬啲肉汁一路滲出黎; 而五花腩帶點肥膏令豬肉更香更juicy!芝士溶岩飯 ($128)即場將炒飯、芝士及蛋漿拌勻,芝士粒邊拌邊溶化,變成一絲絲,齋睇已經覺得好正!拌勻後每啖飯都黏滿芝士,好足料,有淡淡泡菜味,味道唔錯,但略嫌炒飯被蛋漿浸得太濕,以至沒什麼口感,同埋都幾漏,食兩三啖已經夠了~炑八豆粉紅豆冰沫 ($88)冰沫口感非常幼細,帶有淡淡的牛奶味,即使不加煉奶亦夠甜。紅豆蓉夠粉綿又香甜,再加上滿滿的杏仁片,令口感味道更有層次。豆粉則很香黃豆味,跟牛奶冰沫絕配!但略嫌豆粉份量不太足夠~
海帶子超大隻,一隻可以兩個人分,味道鮮甜; 海蝦肉質頗彈牙,而且已預先除殼,所以吃起來更方便。八爪魚完隻上,份量十足,醃到辣辣地,燒起上黎更香,好好食。 除了韓國空運海鮮外,套餐還包括厚切五花腩、特製護心豬肉、LA牛骨及牛肋骨,真係食到捧住個肚!所有肉類都醃得好入味,醬汁甜甜地好好食。特別鐘意牛肋骨及五花腩,牛肋骨肉質有嚼勁,一路咬啲肉汁一路滲出黎; 而五花腩帶點肥膏令豬肉更香更juicy! 芝士溶岩飯 ($128)