5天前 0 瀏覽
尖沙咀出名會有一條韓國街,裏面大部分餐廳都主打係地道韓國嘢!識食嘅我,自然會搵一間又地道又抵食又好食㗎啦😆一份燒肉+兩份主菜,仲要包埋飲品,都係$388,真係抵到爛!仲要環境坐得舒服,抽風系統良好,唔會成身油煙味!食韓國嘢,當然會有好多唔同嘅前菜,每一樣都有佢嘅特色,我最鍾意都係泡菜🤣牛方面,我選擇咗細細件方便share嘅牛板腱,同時貪佢唔會太肥,而且冇醃製過,可以食到牛嘅原汁原味😬油脂分佈均勻,見到都流曬口水。總共有三款醬汁可以選擇,每件牛都可以唔同口味,增添新鮮感當然唔少得用生菜去包住食,可以去除油膩感,夾埋前菜去食,另有一番風味😋由於主食會有白飯,變咗又多咗個食法🤣主菜方面叫咗:韓式牛肋骨湯~湯底非常濃郁,帶有牛嘅香味,牛肋骨已經淋曬,加埋吸曬湯底嘅粉絲,整件事真係非常開心!韓式拌麵~拌麵非常惹味!絕對係鍾意食辣嘅首選!麵條嘅口感嫩滑彈牙!

仲要環境坐得舒服,抽風系統良好,唔會成身油煙味!

總共有三款醬汁可以選擇,每件牛都可以唔同口味,增添新鮮感

由於主食會有白飯,變咗又多咗個食法🤣

主菜方面叫咗: