2016-04-04 2019 瀏覽
行完街經過見到有間新韓國野,食年糕鍋~其實一直都未試過韓國d火鍋,所以諗都冇諗就上咗去了~這裡主打不同配料的火鍋,但也有芝士炒飯。 另外叫了平時較少見的飲品,薏米水。清清甜甜,仲有d薏米粒,幾易入口,配搭熱辣辣既部隊鍋真係完美組合,又下火,又解辣,不過細罐咗dd。 跟住就係期待已久的年糕部隊鍋! 一來到就已經熟哂,可以即食。我地呢個有韓式粉絲餃,魚糕,韓式年糕,午餐肉,海鮮,韓式拉麵...先講味道,剛開始食時不太辣,愈食愈惹味,同埋開始辣。年糕超入味又軟綿綿,拉麵份量剛好,好中意食韓式拉麵因為又軟又彈牙。好好彩夾到幾塊午餐肉,食得出係韓國牌子果隻午餐肉,不過size切得太細好薄,同埋較少好難搵。另外魚糕也是超入味的,甜甜辣辣又爽口。 食完火鍋後,就來了芝士炒飯!外貌不太討好,但味道不錯!芝士也很足,但其實似撈飯,口感濕潤,香辣帶點甜,加了紫菜很香口,食落多咗層次。用熱鍋上,底部還有少少飯焦,卜卜脆。
這裡主打不同配料的火鍋,但也有芝士炒飯。

另外叫了平時較少見的飲品,薏米水。

食完火鍋後,就來了芝士炒飯!