2020-05-28 731 瀏覽
小編一直都想搵一間高質蒸鍋海鮮+放題,見到位於紅磡既九重鮮好評如潮,而且可以食足3.5小時,早幾日就約左朋友黎一探虛實😝我地簡左B餐弘益塔($268)B餐包含了每人1份既龍蝦、帶子同埋鮑魚;另外有多達4款蜆同海蝦任點任食!啖啖肉既龍蝦、肉厚鮮甜既帶子、爽口彈牙既鮑魚、冇沙肥美既蜆同埋生猛既海蝦,每一款海鮮都非常新鮮,唔洗點醫料都食到當中既鮮甜味美😋雖然係主打蒸鍋海鮮,但其他放題食物都絕對唔失禮,有多達40幾款串燒、烤肉、天婦羅任君選擇,可以一次過品嘗到中日韓台泰既唔同口味。由於選擇真係太多,為左避免眼闊肚窄成為大哂鬼😂我地就簡左餐紙推必食既韓式一口牛、水牛城雞中翼、京蔥牛肉串、海鹽燒牛脷串、吉列炸蝦同吉列炸蠔等,果然款款串燒都好入味,烤肉唔會烤到好乾,天婦羅亦都香脆可口,好值得推薦👍🏻 另外,大推自家研發韓風銀子燒!錫紙包住蜆同海蝦一齊燒烤,當中韓式粉絲吸收哂麻辣醬汁既精華非常入味,令人食唔停口~終於黎到最後一層既粥,粥底一開始果陣我地簡左豬手,一打開蓋就已經見到兩件大豬手,果然足料天然冇味精既粥吸收左上幾層既海鮮精華,食到淡淡既鮮味☺️ 最後既椰皇甜品,簡直為呢餐飯畫上完美既句號!面層

我地簡左B餐弘益塔($268)

面層係椰子絲,中間椰皇啫喱,底層椰奶布甸;3種質感加埋食落有層次,而且椰子味香濃,令人回味😌

2020-05-25
  • 海鮮塔