2017-10-31 87 瀏覽
作為一名專業食貨既人好唔好意思甘講一句,真係韓式炸雞就食得多啦,烤雞就真係第一次!當來自星星的炸雞好出名既時候,幾乎隔幾日就食一次,食到都怕怕了。今日黎到朋友推介話3你openrice拎左獎既The Hwaduk試下招牌烤雞一入門就有好熱情既韓國老闆招待問幾位,見到除左老闆同老闆娘之外都係一啲外藉員工。見到廚房都有一部分係會比食客睇到既,呢個位應該係烤pizza的。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~點餐時間!!餐牌其實都好多頁,好多唔同既選擇!今日就淺嚐一下Lemon Soju Mix($158)黎到韓式餐廳,當然要飲一飲燒酒啦!但好似我唔太好酒既可以試下Soju Mix,係燒酒加果味糖漿。又或者可以直接叫果味既燒酒,呢度都好多選擇架。呢度一JUG可以斟到 4-5杯,份量都好多,入口好香檸味,但略嫌太甜,太多糖漿。但幾岩女仔,因為會蓋過左酒精味,好易入口。一路飲一邊睇住D Pizza新鮮出爐。Chill ar~~Roasted Beef Pizza($138)每次食pizza都會好期待好多料,超薄批,所以見到呢個批底十分滿意。但故名思義烤牛肉,以為係牛肉片,但

點餐時間!!

餐牌其實都好多頁,好多唔同既選擇!
今日就淺嚐一下

Lemon Soju Mix

Lemon Soju Mix($158)
黎到韓式餐廳,當然要飲一飲燒酒啦!
但幾岩女仔,因為會蓋過左酒精味,好易入口。

一路飲一邊睇住D Pizza新鮮出爐。Chill ar~~
Roasted Beef Pizza
Roasted Beef Pizza($138)
每次食pizza都會好期待好多料,超薄批,所以見到呢個批底十分滿意。但故名思義烤牛肉,以為係牛肉片,但見到既都係牛肉粒有點兒失望。
Roasted Beef Pizza
芝士都好多,可以拉絲,但唔會好快變硬。食落醬汁好濃味,偏甜,但好惹味,會食唔停口。有好多彩椒粒,配超黎好夾好fresh。
諗住就甘食一粒牛肉試下,點知有驚喜!!!
好香牛味,雖然係碎肉但都好結實,加分

Roasted Beef Pizza
餅底好脆好薄,除左有燒汁之外重有茄汁,酸酸甜甜,唔會食一兩件就膩。

Chicken and Green Onion
Chicken and Green Onion($198)
重頭戲黎啦~~京蔥烤雞,,,,,!次次食炸雞我都會點呢個口味,今次食烤雞都唔例外。
例牌有酸蘿蔔啦~岩哂解膩。食雞會附有手套,如果唔想用手食都可以用專用既夾仔。

但係我都覺得用手食會有feel d~~

Chicken and Green Onion
雞一共有12件,上面6件大大件,肉質好嫩好入味。同炸雞唔同既係本身就有醬,所以唔洗配蔥都好夠味了。
熱辣辣食落重好有肉汁,但下面雞胸食個陣已經有少少放涼左了。
Chicken and Green Onion
但肉質唔會老硬,一樣都好嫩。胸位無咩醬所以配埋大蔥食就一流了。
Chicken and Green Onion
總括黎講,雖然比起某幾間韓式烤炸雞店,呢度分量比較少,但係水準絕對比較好
而且烤雞,pizza都有好多款口味,所以我會肯再黎試其他唔同口味既烤雞。
但有點想講一講,見到Menu有Set盤,有雞有小食,但唯獨小食無得單點。而且無得揀雞既口味。
其實我好想試下貴店既炸蝦同飯團(因為見到隔離枱叫左,好香,望到都流哂口水)所以熱烈要求要加單點Menu。

埋單既時候老闆提左一提話原來而家Lunch Time 有個Promotion

Monday to Friday 12:00pm-2:30pm黎食野所有A La Carte Menu有35%off,而且野飲買一送一,希望我地下次可以係午餐時間黎。
本人見到Menu lunch價錢都已經比較平,再打折真係好抵呀。可能呢個位午餐比較少人,如果大家有興趣黎都比較建議用佢呢個Lunch Promotion
2017-10-26
Lemon Soju Mix