2015-11-08
韓式燒烤款式真係多!叫了一個二至三人餐已包了海鮮$590,同燒肉類細心嘅店員,先放下前菜,為我們開着火爐,旁邊加了味菜蒸蛋及芝士粟米,芝士粟米,芝士軟熟粟米鮮甜而原先在火爐上嘅鐵板,店員為我們換了鐵網燒海鮮最快送上燒海帶子大大隻放在鐵網上,慢慢燒熟!廚師先將海帶子嘅肉同殼分開,方便食客可以原汁原味將成隻海帶子在火爐上反轉再反轉!韓式醬油蟹$198不得不叫之推介!新鮮肥美嘅蟹肉同肥膏刺身,完完整整一隻蟹拆開晒,看見蟹嘅肥膏黃咁咁,口水都離埋!一擺落口嗰種感覺真係好難形容!鮮味鮮甜盡在不言中!仲包埋玩湯同飯,一流配搭!除此之外還叫了韓式鰻魚$238鰻魚好大塊,絕不求其,店員教導先燒鰻魚皮待皮出現金黃色後再反轉燒鰻魚肉!絕對冇介紹錯皮脆肉香另一巨獻濟州鮑魚$168,一份六隻,三個人啱啱好每人兩隻,上枱時活生生,再燒網上更加生猛!燒到差不多時記住搵較剪分開鮑魚同外殼,不要反轉鮑魚來燒呀!韓式魷魚,煙靭彈牙!燒完海鮮店員為我們更換鐵板燒肉吃!店員很熟手為何我們燒牛肋骨和炑八厚切五花月腩,夠晒肉汁,夠嚼勁,特製護心豬肉,夠肥美;LA牛骨,薄薄長長的LA牛骨肉灘在鐵板上燒,佷快便可入口!味道鮮美!跟
韓式燒烤款式真係多!
叫了一個二至三人餐已包了海鮮$590,同燒肉類
而原先在火爐上嘅鐵板,店員為我們換了鐵網燒海鮮
最快送上燒海帶子
韓式醬油蟹$198
鮮味鮮甜盡在不言中!
仲包埋玩湯同飯,一流配搭!
除此之外還叫了韓式鰻魚$238
韓式魷魚,煙靭彈牙!
燒完海鮮店員為我們更換鐵板燒肉吃!
真材實料有蝦有魷魚有蜆肉及其他伴菜,店員怕石鍋辣到我們所以由他攪勻後吃!熱辣辣十分好味!
最後加埋甜品宇治金時冰沫$78
冰沫係用牛奶製成,感覺很滑,而亦不會太甜,真是恰到好處!
與一班朋友一起吃飯仲更加開心,因為可以叫多啲不同款式嘅食物吃!
招牌野都叫了!但選擇實在太多!唯有下次再試!