2019-08-18
運頭塘邨自從換咗經營者後,成個商場啲店舖好多都唔同左以前🤔今次經過,見到有間叫膳坊嘅餐廳,決定入去試下😌入去都冇咩侍應招呼😕 我同友人自己行入去搵位坐😅 可能始終係普通平民嘅餐廳😒 連餐牌都係我地 自己去隔離枱拎😑😑 其實咁既服務態度真係唔ok 😔😓見餐廳有中,西,韓式揀,我就揀左個韓式牛柳石頭窩飯,見餐牌上面show既樣都好似幾正常,所以決定試試😉😋黎度我面前,真係好大碗 😅同埋仲有啲“咋咋”聲☺️ 真係好夠熱🙂 佢仲有一碟細細地辣醬俾我自己倒落去,牛柳份量我認為唔夠,得面層幾舊,泡菜好似唔太夠味,可以話成個飯佔左8成,餸大約得2成😓唔太均勻🤔 同埋可能飯既份量實在太多,啲牛柳醬汁其實完全唔夠,搞到個飯太乾,要撈啲辣汁先容易入口,但我個人覺得啲辣醬係非常辣,所以我自己都唔撈太多,同埋食到一半其實已經冇咩餸剩😓好似食緊白飯😥 我都食到一半都食唔落😑依個餐大約$70蚊連埋野飲,算平,只不過服務同野食味道真係有待改善😥
今次經過,見到有間叫膳坊嘅餐廳,決定入去試下😌