2017-12-29
以為食韓國野都係主打炸雞多.. 哈哈.. 今次終於到我帶朋友試下新野.. 呢間餐廳韓國野主打韓式薄餅夠特別.. 而且裝修簡單不花巧仲有大投映播k-pop.. 滿滿的韓風.. 搭上健康嘅韓式餅底.. 講明用多款健康材料整.. 芒果燒灼: 不過不失嘅味道.. 芒果汁加韓國燒酒而成的.. 味道少少甜得來又帶微微嘅酒味.. 略嫌芒果味不夠重.. 烤肉脆薯田園沙律: 上菜賣相都排得幾靚.. 個醬汁都幾特別.. 感覺有牛油果其他就試唔出來.. 沙律菜種得一款.. 加埋上面芝士碎yummy.. 不過唔覺有烤肉反而有三文魚.. 炸魷魚圈: 的確係外脆內軟但就覺得性價比不高沒什麼特別.. 跟其他餐廳食嘅一樣.. 外皮酥脆同有香草味中和一下.. 減少一點熱氣.. 蜂蜜牛油炸雞: 這個炸雞一上枱香味已經蓋過原來嘅野食.. 仲要好耐都唔散.. 香到我地忍唔住即刻食.. 好多牛油碎粉.. 本身炸雞已經整成蜜糖雞.. 不過感覺全都俾香料蓋過反而不太覺雞嘅鮮味.. 韓式海陸: 好重芝士味嘅批.. 的確係芝士控嘅恩物.. 再加上韓式牛肉同細蝦仔.. 有一層薄薄嘅沙律醬.. 好有層次感.. 我自己鐘意食辣加少少辣椒仔汁
韓式海陸: 好重芝士味嘅批.. 的確係芝士控嘅恩物.. 再加上韓式牛肉同細蝦仔.. 有一層薄薄嘅沙律醬.. 好有層次感.. 我自己鐘意食辣加少少辣椒仔汁.. 實在太好味.. 食唔停口.. 餅底都係薄底會入味好多.. 無咁飽肚..
雖然二個人叫左咁多款式.. 份量不多兩個人食剛剛好.. 而且環境舒適啱埋幾個女仔一齊食..