2020-10-11
👩🏻💻店內環境舒適,係一個閑聊嘅好地方,店內除咗提供煮食之外亦都有不少嘅小食同甜品可供選擇,今次下午茶過嚟試佢特色嘅韓式蟹籽卷蛋同埋蜜糖朱古力窩夫🤤💕🥘韓式蟹子卷蛋 HKD$78🌟賣相好吸引🥰食韓國菜當然要用扁筷子🤣雖然我鍾意用叉🍴蛋色澤鮮明,內有釀入紫菜、飯味香濃,卷蛋口感彈牙軟滑,配上芝麻,伴飯配料韓國風味十足👍🏻蛋同飯合二為一口感一致👍🏻醬汁配搭得宜咸中帶甜,蛋不乾身,雖然有飯釀喺入面,但係夾起都唔會散👍🏻係一款賣相、味道,都令人好滿足嘅小食👍🏻💯💕🥰配菜新鮮,有生菜、紫椰菜同羽衣甘藍👍🏻🥘蜜糖朱古力窩夫 HKD$58🌟朱古力窩夫賣相吸引上面有香蕉、士多啤梨、窩夫香脆,忌廉綿密,朱古力雪糕味道香濃,杏仁片香脆,令味道及口感層次提升👍🏻💕無論食窩夫、生果、雪糕,都會食到清甜嘅蜜糖味,甜而不膩☺️💕👍🏻窩夫就算凍左都仲好鬆軟👍🏻💕士多啤梨清甜街有蜂蜜味,香蕉鮮甜口感蜂蜜味滿滿,窩夫香脆,同行人片,給原位,朱古力雪糕令人一試愛上,好香甜丫🥰💕💕💕💕蜜糖味豐富,食落帶有蜂蜜味,口味獨特甜味得宜👍🏻🍹白桃乳酸特飲 HKD$34🌟小食配充滿桃味既凍飲,味道清甜滿足🥰👍🏻
🥘韓式蟹子卷蛋 HKD$78
🥘蜜糖朱古力窩夫 HKD$58
🍹白桃乳酸特飲 HKD$34
🌟小食配充滿桃味既凍飲,味道清甜滿足🥰👍🏻
✒️小記:店員服務細心,係上菜嘅時候會詢問甜品上枱時間👍🏻食物款式、類型選擇多,亦有整瓶水提供,放心飲用👍🏻💯