2017-12-21
約左個老友食飯傾偈提早慶祝Christmas, 大家本身想去韓國玩,但有事去唔到,唯有食下韓國野補番數我地去左厚福街既韓半館,唔想只係成日去韓國街度食。我地大概7點度到,已經有客人坐係度仲食緊添。之後就愈黎愈多人,full house咁滯。我地叫左個芝麻醬冷麵 (HKD 78),熟豬五花腩片 (HKD 128)。飲品就叫左草莓酸奶雪泥 (HKD 52)同埋莫吉托茶 (HKD 58)。個冷麵賣相唔錯,芝麻美香濃,上面仲有啲蔬菜做裝飾。至於味道就不過不失啦。個五花腩片(12塊)賣相幾得體,加上仲有芒果醬汁送佐,非常好味。至於個草莓雪泥,其實係smoothie, 都幾重草莓香味,味道都算ok。至於個莫吉托茶味道就還可以,內面有d tropical fruit。