2017-07-13 164 瀏覽
新都城真係十級大,搵左勁耐先搵到BBQ Chicken係邊。間鋪裝修好韓國feel,牆身以紅藍為主題,電視不斷播住韓星嘅mv。 韓星八重奏。心大心細嘅我每一隻雞都好想試曬,又有選擇困難症,樣樣都好吸引。最後揀左e個一次過可以試曬8隻唔同味嘅雞肶!黃金橄欖炸雞係最基本嘅炸雞味,橄欖味唔太突出。秘制辣醬炸雞食落有小小似泡菜味,愈食愈辣,係譚仔3小嘅lv。柚子炸雞上面有小小柚子皮汁,甜甜地好香柚子味。滋味酸辣炸雞食落似泰式辣醬,外皮脆卜卜入面就肉質鮮嫩。甜辣炸雞以甜居多,幾好食。蜂蜜脆片炸雞嘅脆片甜甜地中和左炸雞皮嘅辣,雞肉醃到有小小鹹鹹地。香脆芝粉雞勁多粉係面,好似食緊芝士條咁。韓式香蒜炸雞有好香炸蒜味,醃到連雞肉都好重蒜味甜甜地。江南粉絲炒年糕。份量係正常size,粉絲有小小乾身,年糕好有咬口但唔會痴牙。佢嘅辣係類似三養辣雞嘅感受,唔難入口,但餘辣好勁。柚子多士配雪糕球。雪糕係雲妮拿味,插左簿荷葉係面好QQ。下面嘅三塊多士有輕微燙過,加左柚子果醬代替蜜糖,甜甜地好好味。融左嘅雪糕加埋多士一齊食,酸酸甜甜好夾。紫薯牛奶咖啡。好淡嘅紫薯味,反而牛奶味比較重,咖啡味都好香。香桃梳打。桃味唔太突

韓星八重奏。

江南粉絲炒年糕。

柚子多士配雪糕球。
雪糕加埋多士一齊食,酸酸甜甜好夾。

紫薯牛奶咖啡。
好淡嘅紫薯味,反而牛奶味比較重,咖啡味都好香。

香桃梳打。
桃味唔太突出,但好有心思咁放左檸檬片,飲落會有酸酸地澀澀地,好岩胃口。