2015-12-21 424 瀏覽
本人一直只有一個Open rice 的Account 去寫食評, 所以唔明白為何說"避免重覆﹑濫發或利用不同食家身份對同一食肆刊登相似或相同內容的食評, 而未能被刊登"  請提出証據去証明我有用不同食家身份對同一食肆刊登相吧.今日因女人開會晏了, 所以在佢開會附近, 找了餐廳醫肚, 今天女人選擇了韓膳宮. 餐前小食有6小碟 - 芽菜, 泡菜 & 辣蘿白 而另外的3小碟竟然是芥籣,加了少少辣椒, 原來冷盆芥籣得幾好食; 尖椒壤豬肉, 這個我有點奇怪, 韓國菜竟然用這個做前菜, 不過我一向都愛煎壤3保, 所以少少辣, 正合本人胃口; 薯仔切絲, 整得好爽口, 加少少麻油, 好香, 女人話鍾意。秘制豬手(跟生菜)麵豉醬 - 無骨,啖啖都係肉,最適合愛吃肉又懶的男仕, 而且豬手好入味,相信廚師應長時間醃製才去煮, 加上麵豉醬及蒜頭放在生菜包住來吃,可幫助消化, 好快大家便清晒,推介。 红燜牛肋骨 - 牛肋骨放在熱鍋熱辣辣送上, 肉汁滲入红蘿白及白蘿白好入味, 牛肋骨軟綿綿又淋又鬆軟, 而且個汁好惹味,非常精彩。韓式生醃醬油蟹, 其實我係第一次食,平日我真係好少吃生野,但女人堅持要我試一下,我

餐前小食有6小碟 - 芽菜, 泡菜 & 辣蘿白

秘制豬手(跟生菜)麵豉醬
红燜牛肋骨
韓式生醃醬油蟹, 其實我係第一次食,平日我真係好少吃生野,但女人堅持要我試一下,我為有一試,由於醃醬蟹的汁甜甜地,而且蟹膏又香,加埋在飯一起吃,味道又比我預期的好食,唔怪之得女人要我一試啦。
生醃醬油蟹