2019-06-08
一班茂利好有耐性喺某酒樓等咗個幾鐘先醒覺, 已經八點幾, 係時候轉場了 , 在附近搵咗呢間食台灣菜的音樂火鍋落腳,聽著live band 嘆火鍋感覺很不錯, 但注場歌手仍須努力練好啲歌藝。小菜選擇少, 價錢又貴, 反而火鍋八點半後入席部分火鍋料可獲半價優惠, 那就火鍋吧。自己混醬服務員介紹椰子雞鍋, 一試無妨的心態, 反正毫無準備下入黎食。椰子雞鍋以三個椰皇加一個椰青做湯底, 用鮮椰汁用5分鐘把雞浸熟, 雞肉嫩滑帶椰子的清香, 雞嘅肉質結實有咬口, 新鮮雞質感, 好吃,食完雞就當然飲番碗椰子雞湯先再打邊邊啦。其他火鍋配料都係大路嘢,無咩評價可言, 質數平均 ,牛肉有啲貴, 用椰子汁做湯底焯食物,清香甜美, 感覺冇咁油膩, 不錯的選擇。一班朋友坐得舒舒服服倾吓計, 兼有真人唱歌畀你聽, 餐廳樓底高 , 枱與枱之間闊落 , 冇嘈吵的感覺, 大家食得飽飽的連飲品埋單每人唔使$200, 作為中途轉場的餐廳, 冇揀錯。
自己混醬