1K
2024-11-04 473 瀏覽
我們喜歡私房菜,  因為可以食到有廚藝的手工菜,  無味精,  食材貨真價實.  服務員招呼貼心, 水滾茶靚,  大家飲茶閒聊,  地方好理想.   前菜兩小碟,  一同送上, 有好實際的美味. 皮蛋酸薑 ~  糖心皮蛋味道香濃, 酸薑夠爽脆. 脆豆腐 ~ 香口惹味 . 一會兒送上   杏汁燉白肺湯,  熱熱的, 火喉夠,  湯燉得清香,  入口杏汁味美甜濃,  潤肺之寶.湯料足,  豬肺, 白果, 瑤柱, 雞肉, 瘦肉, 雲腿,  杏汁.   用料正. 青芥冰燒雞 ~ 手撕燒雞, 肉質幼滑有雞味, 伴上脆芋絲混合青芥醬, 口感獨特, 吃得滿意. 順德臘香蠔豉鬆 ~  臘肉臘腸蠔豉鬆, 加上冬菇, 馬蹄, 洋蔥粒炒香, 同生菜送上. 生菜包裹了臘香蠔豉鬆,  內餡軟嫩甘香, 生菜爽口, 吃得好有層次感.順德煎釀鯪魚  ~  順德經典名菜,  魚肉和魚骨拆出, 留下完整魚頭,  魚尾和皮囊, 師傅刀工手藝好,  鯪魚肉味道鮮美, 肉質嫩滑. 口感非常好. 黃金肉蟹粉絲煲   ~  用鐵鍋盛載, 熱騰騰上臺,   紅卜卜,  蟹香撲鼻. 先取蟹蓋,  蟹蓋蟹膏甘香滑溜.    蟹肉鮮嫩多汁
脆豆腐 ~ 香口惹味 .
杏汁燉白肺湯
青芥冰燒雞
順德臘香蠔豉鬆
順德煎釀鯪魚
黃金肉蟹粉絲煲
先取蟹蓋,  蟹蓋蟹膏甘香滑溜.    蟹肉鮮嫩多汁, 柔嫩粉白, 肉質爽口.    蟹鉗巨形多肉,   味道濃郁,   粉絲炒得好幹身好滑口.  粉絲吸入了蟹同瑤柱味, 一流好食. 大家慢慢食, 細細品嘗.
荔芋香酥鴨 ~  經典懷舊菜, 做得出色.   賣相吸引.
荔芋香酥鴨
上層的芋蓉香滑綿糯,  炸得酥脆,  底層鴨肉已去骨, 鴨肉軟嫩可口.
京蔥爆牛仔柳 ~ 用鐵鍋盛載, 保持溫度.  牛仔柳嫩滑, 蔥香濃郁, 有鑊氣, 好惹味.
京蔥爆牛仔柳
蝦乾魚肚浸大芥菜煲 ~ 簡單家常菜, 烹調得非常好.   蝦乾魚肚鮮甜味美,  大芥菜爽嫩.   健康之選,
蝦乾魚肚浸大芥菜煲
油鴨肶拆肉膶香爆葱滑雞煲仔飯 ~ 秋風起食臘味, 店長介紹這個煲仔飯令我們吃得開心,
油鴨肶拆肉膶香爆葱滑雞煲仔飯
既有時令拆肉油鴨肶, 膶腸, 還有滑雞, 這個煲仔飯煮得巧手. 又香又暖胃.
生磨蛋白杏仁茶  ~  好清甜, 潤肺養顏, 杏仁味香濃, 水準出色,  好滿意.
食材和烹調質素優越,   師傅廚藝好,  服務員招呼週到, 值得再臨 !!
杏汁燉白肺湯
青芥冰燒雞