2023-07-17 1088 瀏覽
今日系米芝蓮系列-到了在九龍香格里拉既香宮, 開業已逾三十五年,  餐廳樓底高, 裝潢華麗古雅加埋水晶吊燈, 非常有韻味可能當日星期五晚比較多客人, 要自己找店員叫茶及拎菜牌, 這裡真的有點扣分點了蜜汁叉燒,叉燒肥瘦適中, 唔肥唔瘦好鬆化, 加埋少少焦香, 仲配有蜜餞豆第二味點了兩款不同蟹蓋, 有問過店員兩個蟹蓋的分別,  或許我理解能力麻麻, 也聽不出有什麼分別, 就乾脆點晒兩款蟹蓋, 同朋友一款分一半, 見到隔離枱情況相似. 黃金炸釀鮮蟹蓋: 蟹蓋面炸到脆卜卜,入面蟹肉加洋蔥, 雙色芝士焗釀蟹蓋: 外面滿滿芝士焗得好香,入面都係滿滿嘅蟹肉 兩款蟹蓋分別最大是有芝士及沒有芝士 🧀韭黃瑤柱鴨絲羹: 啖啖鴨絲仲有瑤柱, 味道豐富好味🪿杏仁茶: 味道可以濃一點餐廳有附送甜品樹, 有多個款式像合桃酥, 椰汁大菜糕, 綠茶曲奇等...以做型及種類勝出. 當日用指定信用卡有九折優惠, 感覺優惠一點

黃金炸釀鮮蟹蓋: 蟹蓋面炸到脆卜卜,入面蟹肉加洋蔥,

兩款蟹蓋分別最大是有芝士及沒有芝士 🧀

韭黃瑤柱鴨絲羹: 啖啖鴨絲仲有瑤柱, 味道豐富好味🪿

杏仁茶: 味道可以濃一點

當日用指定信用卡有九折優惠, 感覺優惠一點
2023-06-09