餐廳: Bismillah Kebab House
資訊:

2023-08-01 993 瀏覽
重慶大廈一二樓有唔少不設堂食或者設計較為簡單嘅餐廳,選擇多到都唔知點揀好🤣經過呢間嘅時候見到門口嗰兩個大大嘅pizza,即刻坐低叫兩塊嚟食($25/塊)😎因為餐廳上面冇寫一塊pizza幾錢,食物櫃亦都冇講呢兩個pizza係咩口味,所以真係盲舂舂咁入去食😜不過職員會好nice咁安排座位,仲比定刀叉你食pizza,而且有4款醬汁可以加,分別係薄荷醬、乳酪醬、茄汁同埋千島醬🤩職員會將pizza連埋碟一齊放入焗爐整熱,所以一擺上枱係香噴噴、超吸引😍我試咗表面多啲芝士嗰款先,完全係某連鎖薄餅店嘅芝士雞肉pizza,批底超鬆軟又有啲煙韌,係我最鍾意嘅pizza底😝另一款有啲紅色嘅燒肉做料,食落唔知點解有浸叉燒味😂雖然唔係特別嫩滑,但勝在夠多料,最重要係食完唔會覺得油膩/好濟,就算摸到底下有好多油😏因為呢款冇咩汁/芝士,所以加埋薄荷醬就啱啱好,仲要變到超清新😚佢仲有漢堡包、飯、烤肉等等可以嗌,下次再去試下先🤓
芝士烤雞pizza
“叉燒味”雞肉pizza