2021-12-10
尖沙咀真係有好多特色餐廳,今日我地去左呢一間試下地中海菜式🥳🥳呢度嘅環境寧靜而且裝修好有情調,地方又非常寬敞🤩啱晒放左工過嚟chill下😜😜我地揀左呢$348嘅DINNER SET😎😎Baba Ghanoush地中海茄泥醬Feta Cheese 希臘芝士 Pomegrante 石榴Pita Bread 皮塔包係中東地區出身嘅皮塔包,可以話係黎食地中海菜式必定要試一試😜😜餐廳自家搭配嘅地中海茄泥醬加埋希臘芝士,好有風味,仲有酸酸甜甜嘅石榴做點綴,令到味道更加好食😋😋😋Spaghetti Alio-Olio香蒜橄欖油意粉🍝Garlic 香蒜Chill 辣椒 🌶️Capers 水瓜柳White Wine 白酒/Olives 橄欖🫒香蒜橄欖油意粉非常惹味,菜式香味😋😋意粉充滿蒜香,面頭的炸蒜片卜卜脆增加口感,仲有白酒和橄欖令整道菜升華。Mediterranean Roast Chicken🍗🍗Mix salad 沙律菜🥗French Fries 薯條🍟我地仲叫左地中海炸雞,食起來很滿足喲!每一口味道都不一樣,配合沙律菜,炸雞入口的飽足感會讓人很舒適,一啲都唔油膩。炸薯條味道突出,口感和味道都係棒
Baba Ghanoush
地中海茄泥醬
Spaghetti Alio-Olio
香蒜橄欖油意粉🍝
White Wine 白酒/Olives 橄欖🫒
Mediterranean Roast Chicken🍗🍗
我地仲叫左地中海炸雞,食起來很滿足喲!每一口味道都不一樣,配合沙律菜,炸雞入口的飽足感會讓人很舒適,一啲都唔油膩。炸薯條味道突出,口感和味道都係棒棒的。
Chocolate fondant w/ Vanilla Ice Cream
朱古力心太軟/雲呢拿雪糕
一刀切落去嘅時候,濃濃嘅朱古力🍫慢慢咁流出黎😋😋外脆入面流心的口感,濃郁的朱古力岩漿搭配住雪糕,苦味同甜味嘅配合都十分之出色,絕對為晚餐畫上完美句號😍😍
Apple Crumble
Apple, Cinimon, Pineapple Juice, Lemon
Apple Crumble 以蘋果批作為靈感命名,蘋果作為主打,加上菠蘿汁同檸檬令味道甜甜酸酸咁,好味之餘仲增加食慾🤤🤤
Triple Berry Smothies
Black Berry, Raseberry, Strawberry
Triple Berry Smothies以3種唔同嘅Berry調製出黎🤩🤩包括黑莓🫐,紅桑子同士多啤梨🍓所製作嘅沙冰😋😋3種嘅berry我自己都好鍾意😍😍估唔到mix埋出黎味道咁有火花,好飲到不得了😍😍