2021-08-30
咁啱宋皇臺站落成無耐,我frd話不如去下九龍城搵下食,比以前夠方便。Search過呢間由地鐵站行過去只係10分鐘左右,行幾個街口,易搵,加上最近鍾意食烤魚,啖啖肉浸泡喺麻辣嘅湯汁,熱辣辣夠哂過癮,同個frd一拍即合決定試吓!呢度環境都夠闊落,坐得舒服。快快趣先點個魚先,叫咗小邊麻辣。本身唔食得太辣但又想過下癮,叫BB辣。望上去香料好足,但真係BB辣,都夠晒味!條魚夠兩個人食,食落無泥味,問店員話係鯇魚黎,又唔係多骨bor 留意返條魚本身無啲芽菜、支竹、蓮藕,如果有埋就更加滿足喇。我哋另外仲有嗌泡飯,兩條友基本上係無飯不歡,加上食烤魚無理由齋食白飯咁dry,呢間店有好多款嘅泡飯,今次試吓魚腐同川味口水雞,無論泡飯同啲餸都超大碗,鍾意食飽嘅人可以一試。最後點咗兩條串燒,包括鹽燒帆立貝同秘製雞串,一陣陣嘅孜然粉味,呢度加埋杯啤酒應該好啱傾8卦心事。
留意返條魚本身無啲芽菜、支竹、蓮藕,如果有埋就更加滿足喇。