2019-05-29 87 瀏覽
今日嚟到呢間超有特色,員工超熱情既餐廳報到。首先行過呢間餐廳,就好易認到。因為佢外面既裝修跟足機艙。一去到,員工就好nice咁帶位同埋介紹餐牌。我想講,呢到既餐牌絕對係好好笑,因為佢連set dinner都分咗econmy class, business class同埋first class!講真,咁大個仔都未搭過頭等,唔係唔試下佢個頭等餐呀嘛?好快就上咗兩杯house wine,然後就係(我覺得)主角上菜 - 生蠔。自己都中意食厚身既生蠔,呢到唔錯。然後上咗龍蝦湯,好creamy。第一份main couse - 海鮮拼盤非常大份,有蝦有帶子有三文魚有魷魚,正呀。第二份main couse - 牛小扒。幾juicy, 好味。最後就係甜品上場。朱古力心太軟同Creme Brulee絕對唔失禮,蛋面既焦糖真係脆嫁!最後manager同我地講,如果訂位同埋minimum charge過一千既話,就可以坐窗口位,感受下坐住飛機椅食飛機餐。最多可以同時六個人一齊享受嫁,快啲叫你身邊既飛機迷一齊嚟啦!
今日嚟到呢間超有特色,員工超熱情既餐廳報到。
首先行過呢間餐廳,就好易認到。
因為佢外面既裝修跟足機艙。
一去到,員工就好nice咁帶位同埋介紹餐牌。
我想講,呢到既餐牌絕對係好好笑,
講真,咁大個仔都未搭過頭等,唔係唔試下佢個頭等餐呀嘛?

好快就上咗兩杯house wine,
然後就係(我覺得)主角上菜 - 生蠔。
自己都中意食厚身既生蠔,
呢到唔錯。
然後上咗龍蝦湯,好creamy。
第二份main couse - 牛小扒。
幾juicy, 好味。
最後就係甜品上場。
最後manager同我地講,
如果訂位同埋minimum charge過一千既話,
就可以坐窗口位,
感受下坐住飛機椅食飛機餐。
最多可以同時六個人一齊享受嫁,
快啲叫你身邊既飛機迷一齊嚟啦!
白酒
時令生蠔