2019-05-23 32 瀏覽
今日朋友帶左我去左首間航空概念既西餐㕔,門口已經見到機艙既造型,令我更好奇入面既裝修係唔係好似同機艙一樣。原來入面真係有機位座椅,總共有兩座卡位配設機位座椅。環境非常逼真,連一啲只有機上見到既標語都貼左係枱邊。餐廳既另一邊就彷如機場大堂,牆上有航班資訊顯示屏,甚至離港指示牌。到達既時候大約仲有lunch set。我叫燒釀車打芝士雞胸配意粉,雞胸外皮稍為焦香,切開既時候見到雞胸肉好嫩滑多汁。意粉加左橄欖油同香草已經夠惹味。朋友叫左鮮蝦墨魚汁意大利飯。米飯呈現出濃郁粘稠既質感。墨魚汁味道較濃,配以新鮮大蝦已經好惹味。Lunch set仲有餐湯和餐飲,南瓜湯非常香滑creamy,至於檸檬茶茶底香濃。雖然地理位置唔太理想,但餐廳主題夠特別,食物味道都出色,值得一試。

2019-05-18