2023-11-19
Frozen Yogurt Drool 📌 尖沙咀今年6月開業嘅乳酪雪糕店 • drool 真係令我食上癮 🤩 乳酪雪糕有超過20款配料揀,另有香脆酥皮筒,睇見都想食呀 🤩Drool 冰凍乳酪 Froyo 主要成份採用日本3.6 北海道牛乳,低脂低糖嘅真•希臘 🇬🇷 乳酪,而唔係 乳酪,乳酸成份較高,脂肪含量較低,相對較易溶,夏天打完卡要盡快快食。♥️ Small Cup ( 滋味杯) 250g - $48 (2 toppings & sauce) ♥️ Regular Cup ( 滿足杯 ) 360g - $56 (3 toppings & - sauce) ♥️ Meringue Cup ( 酥皮筒 ) - $58 (3 toppings & - sauce) ☆Extra topping +$5 以下係我 💙 私心推介➰ toppings: 🍵 抹茶麻薯,必揀!QQ 的,見到都覺得療癒,煙煙韌韌,唔鍾意抹茶味可以揀番原味喔。🍯 黃金焦糖脆脆 (自家制) 必揀系列唔少得呢個金黃色蜂巢脆脆,香濃的焦糖味,酥脆的口感,絕對係食唔停口。☕ 咖啡蛋白霜糖融入香濃咖啡微苦滋味,食感層次豐富獨特
Drool 冰凍乳酪 Froyo 主要成份採用日本3.6 北海道牛乳,低脂低糖嘅真•希臘 🇬🇷 乳酪,而唔係 [希臘式] 乳酪,乳酸成份較高,脂肪含量較低,相對較易溶,夏天打完卡要盡快快食。
☆Extra topping +$5
以下係我 💙 私心推介➰ toppings:
☕ 咖啡蛋白霜糖
融入香濃咖啡微苦滋味,食感層次豐富獨特,必揀系列。
🥓 杏仁脆片
佈滿杏仁嘅脆片,又薄好脆,口感滿滿。
🌿 香草碎石 甜香草與杏仁的結合,濃濃的奶油香味,酥脆香甜的碎石粒,咬起來沙沙的。
🍵 抹茶牛乳醬
抹茶牛乳醬採用日本小山園抹茶粉,我就鐘意佢有抹茶獨特嘅甘香之餘,又配合牛乳微甜而不覺苦澀 。
⇨ 每天也有隱藏醬,究竟係咩味道要自行向店員查詢 🔮
💡 如果想打卡,我建議唔好揀 $48 Small Cup😂