2007-11-26
星期日晚﹐五個人來呢度食﹐叫左半隻醉雞﹐素鵝﹐叉子鬆﹐小籠飽﹐生煎飽﹐雪菜毛豆百葉﹐外婆紅燒肉+4舊荷葉餅,上海炒麵&酒懹丸子。醉雞﹐小籠飽&生煎飽好食﹐醉雞夠花雕味﹐d雞亦好入味。飽點亦做得好好﹐好juicy, 唔乾。毛豆百葉就普通貨色。但係相信佢地每樣o野都係整定﹐因為如其它食評所講﹐佢地所有o野都係4至5分鐘內上灑台。可想而知﹐佢地所有d食物都唔係好熱﹐由其係個d叉子鬆﹐d肉係凍既。外婆肉比較鹹同油左d ﹐同埋亦都唔係好熱。上海炒麵更加係失敗之作。得少少白菜絲﹐一條肉絲都冇﹐唔凍唔熱﹐有d係硬身(如果大家試過番炒或番叮d油面﹐就知道係咁既情況下﹐d油麵會一節節變硬) ﹐當晚正係咁樣。千其千其唔好叫。一向都覺得呢間o野唔係話特別好味﹐只係食個樣同排場﹐d碟同載食物果d瓷器整到’懶’靚’懶’特別﹐靠賣相。以呢個價錢可以係其它上海餐廳食到更好質素或更多既菜式。