未試以這個價錢食呢啲咁嘅菜式,簡直太搵笨!我哋有二十人(包括四個小朋友)分兩張枱,酒家要求落訂,前幾日專登到酒家落訂留位,還預留了兩隻乳豬及1隻燒鵝。當日說好可以1隻燒鵝價錢分兩枱半隻上,點知食晚飯埋單先知兩枱埋單要分開兩張單入數,唔可以一次過1張單埋,迫住要食客分兩張單計錢,變咗酒家要客人各自1張枱收半隻燒鵝價錢,即焗住俾多$60,呢樣嘢都算數。另外酒樓侍應落單交代不清楚,只不停講話餐牌單點的菜式份量唔夠10人食,叫我order 例牌,我問佢係咪即係1.5,佢只係話例牌夠先食,從不交代係兩碟價錢,我哋每張枱除咗分別order 1隻乳豬及半隻燒鵝外,額外每枱叫了八個餸,每個餸都話例牌,又唔講話打孖上及一直無提過要收兩碟價錢,到埋單先知全部雙計,真係好離譜!呢間酒家真係好搵笨,以呢個價錢食這種菜式,簡直騙食客,希望其他客人唔好俾佢哋騙倒!
未試以這個價錢食呢啲咁嘅菜式,簡直太搵笨!

2024-01-18
慶祝紀念