西灣河非素食店的純素:沁沁麵馬來西亞娘惹素咖喱湯麵,正宗「麵好食,湯好飲」(無錯,我每次都飲埋d湯)素食版既餸係西蘭花、蘿蔔、豆卜、see u tomorrow (金菇)🤣另外加個巨形滷水豆腐扒同羅漢果茶,咁就perfect la😋😋佢d滷水小食都有分素食版㗎!食多幾次跟老闆熟了,才知老闆對食材非常有堅持,麵係本地手工上海麵,Q彈有口感,每條麵都掛上濃厚湯汁,第一次食仲以為食緊日本拉麵!湯係分開煮既純素湯汁,濃厚咖喱、椰汁香味,只要告知你係素食者,再忙都好,老闆會為你清洗乾淨鍋具而煮!對次非常感恩🙏🏻🙏🏻(得佢一對手煮咋!)第一次食驚為天人,食過後念念不忘,好似上左癮咁,坐幾個站車都要嚟食😋😋好彩老闆經過疫情重災,都堅持保住小店,千祈都好失傳呀!
西灣河非素食店的純素:沁沁麵

佢d滷水小食都有分素食版㗎!

好彩老闆經過疫情重災,都堅持保住小店,千祈都好失傳呀!