2019-02-15
食左9萬幾次打邊爐, 呢間未食過。朋友介紹, 試下先啦。創興廣場好多食店。所以好方便就搵到" 一鍋豐" 全層鋪面好大, 坐得夠舒服麻辣鍋係必須點!!每間食店的麻辣程度都唔一樣, 我中意唔好辣到搶喉, 麻到條利痺哂。好彩呢間麻辣程度岩岩好醉雞湯底比較淡味, 不過入面好足料, 勁重酒味。新鮮牛肉食落好滑可以值得叫多2碟食( 不過唔好眼闊肚窄呀!!!)雪花肥牛正常, 必點, 仲有好多配料揀, 魚皮餃同埋手打蝦丸都好正嚮玲我覺得唔錯呀, 脆身又唔太油。。通常我都係碌幾下就食, 索少少湯。如果落麻辣湯底就更加重口味!!重點刺身 : 好新鮮既象拔蚌, 絕對要食呀!!!壓軸既海鮮拼盤!!!鮑魚, 生豪, 帶子, 班片, 真係好豐富, 鮑魚好出色, 碌幾分鐘岩岩好食得, 唔會乾哂硬哂。又夠大隻。中意食甜品既你, 唔好錯過。有杯裝雪糕之外仲有得自助自取軟雪糕位, 比你自製獨一無二既 軟雪糕, 哈哈
醉雞湯底比較淡味, 不過入面好足料, 勁重酒味。
重點刺身 : 好新鮮既象拔蚌, 絕對要食呀!!!