2018-08-24
今日過開來太古城見個客。又係時候搵下有咩食啦。同朋友一齊搵,搵到呢一間餐廳。 算係法國餐廳。 見評分都唔錯所以就book咗七點鐘。兩位。一到步覺得環境都唔錯。今日禮拜四竟然到差不多坐滿。叫完餸。有個朋友又話一齊嚟食。 所以叫老細+1個位。見佢都比較滿。冇刻意要求玩張大枱。不過老實講張枱係細咗啲嘅。老細亦都冇主動換張大啲嘅枱比我地。算啦放工都攰攰地, 就坐得親熱啲啦。就係原本叫咗嘅嘢食上面再加左個龍蝦意粉。怕多咗一個人會唔夠食。叫左呢啲。一、餐前麵包。 其實睇個樣都知唔好食。 一拎起手。凍嘅。 我自己覺得麵包最緊要就係要夠熱。先來第一個失望。二、焗田螺。Garlic and parsley butter。 成個面都係綠色嘅。個樣都幾靚咁喎。不過食落就真係好一般。冇咩味。亦都食唔到選用嘅香味。三、墨西哥雞肉餡餅。 失望完兩樣野之後。終於你返個比較正常嘅餸。我餡餅嘅皮算幾好食。合格啦四、意大利雲呑。一放落黎。又係一個嘩字。其實呢個餸佢可以叫大碟或者細碟。由於係喺第三個朋友話嚟之前我哋叫嘅。所以叫咗細碟。個賣相真係好唔得。放上碟似寵物食物。味道算係合格啦。插曲老細突然間走過來。話我地原本係某訂
又係時候搵下有咩食啦。
同朋友一齊搵,搵到呢一間餐廳。
算係法國餐廳。 見評分都唔錯所以就book咗七點鐘。
兩位。
一到步覺得環境都唔錯。今日禮拜四竟然到差不多坐滿。
叫完餸。有個朋友又話一齊嚟食。
叫左呢啲。
二、焗田螺。
三、墨西哥雞肉餡餅。
四、意大利雲呑。
一放落黎。又係一個嘩字。
插曲
老細突然間走過來。話我地原本係某訂位平台定位時候係話兩位。而家最後嚟咗三位。所以個優惠部份將會取消。其中一個主菜將為冇折扣。
原本道理想我都會同意。 我都會講道理覺得呢個情況都算合理。但係始終會唔滿意。係我加位時候你冇講。響我加咗餸之後你亦都冇講。不過算啦。都會繼續食嘅不過印象分即時下跌。
五、西冷。
牛扒始終係牛扒。冇得輸。我唔否認呢個我覺得都幾好食。
六、龍蝦扁意粉。
呢個真係好唔得。個意粉個汁唔知佢點煮㗎呢。浸味好腥。又冇其他海鮮只係有龍蝦咋喎。唔明個腥味係邊度走出嚟。。。朋友亦都俾咗意見話過龍蝦啲肉唔太新鮮。大家千祈唔好叫呢一個。
七、甜品叫咗朱古力心太軟。同埋蘋果批。
正常質素。有優惠都可以食下嘅。正價我就會建議大家skip 了。 過隔離京林屋食雪糕好過啦。
其實服務都正常。環境唔錯。
但食物質素真係好參差。
Tips :
1/用某訂位平台訂位人數要準確。👨👦👨👨👦
2/其實呢間餐廳我唔會再嚟㗎啦。不過如果讀者真係諗住試嘅話。叫西冷牛扒啦。😂
餐前麵包
Chicken quisadilla 墨西哥雞肉餡餅
Ravioles du royans 意大利雲吞配牛肝菌忌廉汁
西冷扒
Lobster linguini 龍蝦扁意粉