2022-12-07
食咗三年🫶🏻私心推介比大家💛高質樓上cafe🥳推介tea time同dinner time💯💯#sdm荃灣 #sdm小店 #sdmCafe 💛#和你食啲咩 💎 蜜糖芥末菠蘿雞扒漢堡 $68必食💯💯 (😋:8.5/10)👍🏻:仲配送沙律🥗同粗薯條🍟 我每次嚟都會食大大個嘅burger好厚身🍔有菠蘿有芥末呢個combination比較Fresh☘️幾好食的🤤㊙️我哋嗰日三個女仔去,餐廳好細心💓可以幫我哋切開四份😍💯👎🏿:冇✅💎 All Day Breakfast $78必食💯💯 (😋:8.5/10)👍🏻:好吸睛👀成碟擺得好full好豐富😍咩顏色都有🌈打卡一流📸牛角包同薯餅都超級脆,超好食🥳仲有田園沙律🥗炒野菌🍄煙肉🥓豬肉腸烤蕃茄🍅炒滑蛋🍳一共九樣嘢💓超豐富大滿足🤩👎🏿:冇✅💎 煙三文魚炒滑蛋配牛角包+沙律 $58可以一試✅(😋:7.1/10)👍🏻:簡單的,但好好食嘅combination❤️煙三文魚炒蛋會令到炒蛋都吸收咗魚油味,好香😍最驚喜係佢有兩個牛角包🥐🥐因為佢啲牛角包實在太好食🤤凍咗都好脆的!👎🏿:。💎 Iced Matcha latte $34 (跟餐半價$)可以一試✅(😋:6.9/10
#sdm荃灣 #sdm小店 #sdmCafe
💛#和你食啲咩
💎 蜜糖芥末菠蘿雞扒漢堡 $68
必食💯💯 (😋:8.5/10)
㊙️我哋嗰日三個女仔去,餐廳好細心💓可以幫我哋切開四份😍💯
👎🏿:冇✅
💎 All Day Breakfast $78
必食💯💯 (😋:8.5/10)
👎🏿:冇✅
💎 煙三文魚炒滑蛋配牛角包+沙律 $58
可以一試✅(😋:7.1/10)
👎🏿:。
可以一試✅(😋:6.9/10)
👍🏻:叫咗少甜少冰,飲落都完全唔甜的🥰飲到抹茶香味,但唔算太濃郁🍵
👎🏿:抹茶味可以再濃啲
💎 Iced Chocolate $34 (跟餐半價$)
可以一試✅(😋:6.9/10)
👍🏻:叫咗少甜少冰,飲落甜道都啱啱好🥰但朱古力味🍫唔太濃郁
👎🏿:奶味比較重,朱古力味可以多啲出啲🥛🍫
💎 Iced Peach Tea $78
正正常常👌🏻(😋:6.6/10)
👍🏻:。
👎🏿:啲糖漿喺晒底好難攪勻,令到杯嘢有時有味有時冇味咁🙈好難捉摸啊🤭🤭
以上係超抵食嘅下午茶時段價錢🌈
㊙️晚市另有5-course 套餐!5樣嘢夾埋勁飽 勁滿足 都只係$268🥳我自己食咗幾過兩、三次🫶🏻(嗰時冇影相,下次食完補返比大家)💓💓
環境:8/10(可以任坐😍傾偈超正)
服務:7.5/10 (冇加一服務費🥳)
價錢:人均約下午茶$70,晚市都好抵食(五道菜晚餐)
性價比:8.1/10 ‼️‼️
📍 The 5B Private Corner (荃灣)
荃灣柴灣角街38-40號銓通工業大廈5樓B室
少少缺點:離地鐵站比較遠🥺同埋位置好難搵🧐係工廠大廈區,行入去嘅時候環境唔太好😢但其實係高質餐廳🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻
可以 follow ig @sikdmeh_foodie 支持下我哋😙 每星期都會更新唔同餐廳📍🍽帶大家喺香港周圍食💛
#香港 #香港好去處 #香港美食 #荃灣好去處 #荃灣美食 #荃灣cafe #荃灣黃店 #cafe #香港cafe #hkcafe #荃灣海之戀 #荃灣食咩好 #the5bprivatecorner