2019-01-09 2311 瀏覽
呢間餐廳係圓方Element來講, 唔算行高級數線,但佢地既價位係收緊五星級酒店既中餐廳價格, 以平日Lunch來講,我幾年前已經係$350-$500 per head , 而普通晚餐來計,亦差不多要最少$500-$800呢個水平,睇下有無叫海鮮, 有叫海鮮分分鐘要過千一位, 雖然佢地既服務唔係差,但只能算係公屋屋村酒樓個水平, 包括服務員既水平, 以element來講有點格格不入當晚我地叫左魚翅,王子既魚翅水平真係幾高,完全不用落醋,一點點的腥味都無, 煮得非常好味,湯頭亦極鮮味, 而佢地自己So Call 既signature BBQ Pork 又反而有點點失望,係鬆化,但未去到入口溶化個種, 天龍軒個種真係入口溶, 而且佢地個賣相完全唔掂好似左拚右拚出來,一睇根本唔係同一塊豬肉切出來,另外佢既豆腐海蔘亦係一流,家人推介一定要試,豆腐未食過咁滑既,還有海折頭都十分出色,應該係佢地個陳醋好掂,但成碟野青瓜佔左大多數, 而烤鹽焗雞都好好味,店員話係新鮮雞做的,應該係堅既整體來講,佢地D食品一般都係算係幾咸下,普通調味好重手,當晚回家又食左兩個水果及不斷要飲水都仲口乾, 所以如果食得淡既

整體來講,佢地D食品一般都係算係幾咸下,普通調味好重手,當晚回家又食左兩個水果及不斷要飲水都仲口乾, 所以如果食得淡既就最好落單時講明少鹽
2019-01-06
慶祝紀念