2023-03-17
又到左每個月揀一間新餐廳去試食嘅日子,今次就去山見台式火鍋,喺香港佢一共有三間分店,今次就去咗屯門嗰間,佢可以透過OpenRice book位所以都幾唔錯。因為我其實係唔食牛嘅🤣,所以我哋揀咗極品吃到飽($258/1位)呢個套餐,有少少牛比男朋友揀之餘,我又有其他嘢可以食。男朋友就揀咗豚骨湯底,我就加$18揀咗蕃茄湯。不過我覺得佢最出色嘅係佢有好多前菜、炸物、仲有好多甜品,就算我打邊爐唔係太鍾意嘅話,都可以食到好多台式料理,感覺抵番。我哋個餐唔係包括全部嘅台式料理,不過其中我覺得蚵仔煎同埋鹽酥雞都幾唔錯,而且佢有啲飲品都幾好飲,我就拎咗白桃烏龍,清清地,如果大家有興趣都可以加$12叫佢嘅台式飲品,想飲熱嘢嘅,你仲可以有紅棗茶、薑茶等等嘅選擇,仲有部機可以斟咖啡同埋奶茶添。今次我就冇影相啦,淨係掛住食,成個感覺都幾唔錯,而且地方好乾淨。