2024-06-04
今日嚟到大角咀呢間韓式炸雞鋪, 咁其實因為我同朋友未試過,所以我帶佢嚟試下,因為真係貪佢幾有韓風feel,同我哋鍾意食炸雞,咁就帶佢嚟食雞啦 ,講都無謂睇我食咗啲乜嘢。原味炸雞這道經典韓式炸雞無疑是李家的招牌之作。鮮嫩多汁的雞肉被酥脆金黃的外皮完美包裹,令人食欲大開。李家的炸雞在烹飪工藝上下足了功夫 - 炸至恰到好處,既保留了雞肉的原汁原味,又有外層酥脆的可口口感。搭配餐廳特製的醬料,增添了醇厚的韓式風味,令我回味無窮。鐵板燒豬肉鐵板燒豬肉是另一亮點。薄切的豬肉在高溫下迅速煎烤,保留了肉質的鮮嫩多汁感。豬肉本身的鮮甜滋味與餐廳獨特的醬料巧妙融合,激發出層次豐富的口感。特別是當將烤熟的豬肉沾上其他配料一起享用時,口感層次變得更加豐富多彩。煎粉紅腸仔餅這道別具創意的煎粉紅腸仔餅頗為亮眼。外層煎至酥脆金黃,內餡軟糯鮮美,粉紅色的腸仔散發出迷人的色澤。每一口都充滿了韓式風情,口感豐富多變。綜合以上三道主打菜品,可以看出李家在傳統韓式料理和創新變化上都下了功夫。
原味炸雞
鐵板燒豬肉