2018-05-22
聽女朋友講荃灣有間餐廳質素唔錯,食完佢地既甜品氦汽球會講minion話,覺得幾得意所以我地就去試下。餐廳裝飾高尚簡約,有情調,有bar枱同牆上寫左當晚既晚餐。佢地既menu除左寫係牆上,亦都好細心地放左係ipad,既環保又update。我地睇完之後就叫左舌拿魚,三文魚他他 (HKD 48),蕃茄意大利雜菜湯 (HKD 38),南瓜蟹肉咸蛋黃意大利飯 (HKD 138),波士頓龍蝦 牛腹肉8安士 (HKD 195)。飲品就叫左芒果檸檬梳打 (HKD 28)同埋蜜桃乳酪沙冰 (HKD 28)。至於甜品就要左百花蜜伯爵茶奶凍 (HKD 48)同埋氦氣氣球。係等食物既時候,我地就食住麵包 (免費),上有牛油附送。放住牛油石板上面係凍既,可以保住牛油既溫凍,非常貼心。個蕃茄意大利菜湯,非常足料,蕃茄味夠濃,但唔會太酸,正。至於個他他賣相唔錯,有沙律菜和蕃茄伴碟,當然少不了個主角吞拿魚同三文魚。兩種魚肉非常鮮甜,而且啖啖肉。個醬汁略帶酸味,但係口中停留一陣之後會有種辣既感覺,非常刺激味蕾既前菜。個主食龍蝦啖啖肉,非常好味,仲有魚籽佐送,口感唔錯。 值得要highlight既係個牛腹肉,味道唔錯,肉
個蕃茄意大利菜湯,非常足料,蕃茄味夠濃,但唔會太酸,正。
個主食龍蝦啖啖肉,非常好味,仲有魚籽佐送,口感唔錯。 值得要highlight既係個牛腹肉,味道唔錯,肉質厚但食落去非常鮮嫩,烹調技巧唔錯。薯蓉同其他配菜都唔錯。
個意大利飯金黃色,未食都留哂口水,水份夠,而且有幾重既咸蛋香味。蟹肉都好多同鮮嫩。
個芒果檸檬梳打幾好味,唔算甜。至於個沙冰,好重蜜桃味。兩者都係非常好既夏日消暑特飲。
至於個奶凍好靚,非常滑,好香伯爵茶味。
最值得想講既係氦氣球,店員用氦氣打入有糖做既膜度,吹大變成汽球。要先吸哂啲氦氣但唔可以吞落去,跟住繼續講野,就會聽到自己把聲變左minion咁,非常有趣得意。