餐廳: 傷心酸辣粉 (裕景坊)
資訊:

2014-12-24 302 瀏覽
第一次食酸辣粉係係大陸,又酸又辣又多種香料的複雜口感,真係成日心思思想再去食但自人民幣升值至100對80幾之後又出現多種國內食材問題,真係唔敢/想再上去食香港都有好多地方有酸辣粉食,但沒有一間有大陸的口味,即使有好味的,也要企在街邊食香港地方咁迫,點食呀!有日經過傷心酸辣粉,點了SET,有一碟口水雞,酸辣粉和一杯飲料口水雞,味道好,可是雞的份量太少,骨多肉少,他們用的雞不是我們經常食到的多肉,可能係走地雞但實在沒有肉,我情願食肉多的冰鮮雞啦!至於主角酸辣粉,味道很好,夠味!也很足料!份量偏少,下次去還是要加底好!但食物好,坐得oK舒服!貴少少都值!凍飲加3蚊,唔會唔飲,因為食辣野必會點!雖然面店來說有點貴,但食到國內的口味,還是值得
香港地方咁迫,點食呀!
但實在沒有肉,我情願食肉多的冰鮮雞啦!
1 分鐘 (堂食)
  • 酸辣粉