2021-05-07 749 瀏覽
呢間餐廳平日都咁多人,好彩我有book位,如果唔係都未必有得食。一坐低,侍應已經放低口罩套同埋一碗紅棗雪耳糖水,服務態度好好。落單係掃QR code,不過亦可以問嘅拎點菜紙自己剔。我叫左鴛鴦鍋,一邊普通辣,一邊大骨湯,兩邊都好味。麻辣湯底非常多料,撈一撈會見到好多乾辣椒同埋花椒,比起出面好多麻辣火鍋足料,湯底愈煮愈辣。辣度未算好辣,對於我呢啲食小辣嘅人嚟講,係可以接受嘅程度,但淥菜就頂唔住🤣大骨湯雖然只有一件大豬骨,但湯底都有味,煮蔬菜類最好用呢邊,唔會太油。最鍾意呢間餐廳嘅地方係食物可以叫半份,小人食都可以試好多唔同嘅食物。而有部分食物亦會提示客人要煮幾耐,仲有鬧鐘提供,好貼心!鵝腸乾淨,30秒食得,唔鞋唔韌,同埋煮完都唔會變到好細好幼。珊瑚蚌亦好新鮮,爽口彈牙!平時打邊爐好鍾意食午餐肉,但唔係間間都好食,但呢間嘅午餐肉配麻辣湯底食,令我地係咁想食🤣鴨血亦係麻辣湯底必備,煙煙韌韌,正!淮山都係我大力推薦嘅配料,紫淮山同白淮山兩種口感亦不同。冰豆腐都係麻辣火鍋必備食品🥰出面有啲餐廳嘅冰豆腐切得較細,煮完成日唔見左🤣唔記得咗叫咩名,見到人地張枱有叫,我地又叫嚟試,不過我覺得冇乜特別。我朋
落單係掃QR code,不過亦可以問嘅拎點菜紙自己剔。

麻辣大骨鴛鴦鍋

珊瑚蚌亦好新鮮,爽口彈牙!

鴨血亦係麻辣湯底必備,煙煙韌韌,正!

淮山都係我大力推薦嘅配料,紫淮山同白淮山兩種口感亦不同。

我朋友已經食過幾次,而我係第一次嚟食,相信我都會再嚟試其他配料同湯底!
2021-05-06