2022-06-09 210 瀏覽
突然想食台灣野,見間鋪裝修幾靚就入去試下,點知食咗個空虛😮‍💨1. 炸豬扒滷肉飯 $50啲滷肉唔係台灣菜嘅味道,反而似係梅菜肉碎飯;個滷水蛋無味又硬又鞋口….炸豬扒就不過不失,食得落口已經要讚2. 豬頸肉蔥油伴麵 $50食過最難食嘅豬頸肉!首先係縮水縮到鞋哂口,其次係個味道,好難食唔識形容😵‍💫似係過期美極醃過嚟咁跟住個伴麵,預咗係油咖啦,但佢係恐怖到攞啲油浸住啲麵咁!!重點係!!完全無蔥油味,好似食緊菜油浸麵咁😔3. 蒜泥白肉小食 $42味道若然以川味食物嚟講,可接受嘅(但我喺台式食品餐廳?)啲肉好大塊,重蒜,但啲辣好奇怪,會食食下突然有一兩塊特別辣4. 跟餐加咗兩杯烏龍芝士奶蓋 $20/2痴線唔好比個芝士奶蓋呃到!淡到好似飲水咁,無甜味,但又無茶味,又無芝士奶蓋味,我地都唔知自己飲咗啲乜🤦🏻‍♀️最嬲係,一路食野,個呀姐一路吸塵,明白你趕住收工(果陣都21:xx,佢地收22:30)你抹枱/搬櫈上枱都唔係問題,但我地仲食緊野,你就喺正隔離開住個吸塵機吸塵,一路吸,吸塵機就一路排氣對到正張枱啲野食,吹落塊面….咁樣真係好咩😭😭😭最後兩個人食埋單$162,勸大家無咩事真係唔好去試,你值得嘗
1. 炸豬扒滷肉飯 $50
啲滷肉唔係台灣菜嘅味道,反而似係梅菜肉碎飯;
個滷水蛋無味又硬又鞋口….
炸豬扒就不過不失,食得落口已經要讚

2. 豬頸肉蔥油伴麵 $50

3. 蒜泥白肉小食 $42
味道若然以川味食物嚟講,可接受嘅(但我喺台式食品餐廳?)
啲肉好大塊,重蒜,但啲辣好奇怪,會食食下突然有一兩塊特別辣

4. 跟餐加咗兩杯烏龍芝士奶蓋 $20/2

最後兩個人食埋單$162,勸大家無咩事真係唔好去試,你值得嘗試更好的食物
2022-06-08