2019-06-27 4778 瀏覽
怡翠軒係我同個朋友嘅lunch飯堂,食左成10年都有了!近幾年仲可以係app訂位,電話唔洗打。呢幾年來,餐牌都轉左好幾次,不過仍然保持水準。食物選擇都算好多,點心,前菜,湯羹,小菜,燒味,炒粉麵飯,甜品,咩都有,總有野岩你食!我地平時有幾款菜式係必食嘅。茶方面,我地會點碧螺春,茶味香而唔苦,仲會有個蠟燭仔點住,保持溫度。佢地出名嘅點心應該係檸香叉燒酥。而我地就鍾意食佢地嘅蛋撻仔,新鮮又唔太甜,建議大家一坐低就好叫左蛋撻仔先,呢幾次去食,1點鐘就話賣晒。鍾意飲湯羹嘅你,一定會鍾意呢個黑松露竹笙羹,好香濃嘅黑松露味,加少少胡椒粉,簡直係人間美食另一樣必食嘅就係呢個櫻花蝦蟲草花炒粉絲,香噴噴,炒得相當有鑊氣,好惹味!甜品嘅推介就係燕麥芝士餅,好味

我地平時有幾款菜式係必食嘅。

黑松露竹笙羹

甜品嘅推介就係燕麥芝士餅,好味
黑松露竹笙羹