2010-07-13 23 瀏覽
Recently, 鍾愛泰國菜, 今日放假就同朋友揸車出九龍城食飯, 選了"泰國路邊"餐廳, 有驚喜!!1. 酸辣鳳爪---果汁好醒胃, 鳳爪好爽口, 朋友正想加枱上的辣醬的時候, 亞姐好專業地stop佢, 因為會唔夾味, 於是佢去kitchen攞碟醬俾我們, 真是好appreciate佢的敬業精神!2. 炒金邊粉---味道好好, 夠辣味, 配料simple, 卻有地道風味3. 泰式炒飯 ( chicken)---同港式炒飯最唔同的係, 較濕, 可能飯容易"索"香料的味道, 較辣, 但acceptable, 合心意!4. 酸梅汁----幾好, 可解辣Overall, 好滿意,價錢和份量合理, 有時間會再去!

4. 酸梅汁----幾好, 可解辣

Overall, 好滿意,價錢和份量合理, 有時間會再去!
2010-07-13