2016-08-13
平時通常食西餐或中餐,中西合壁就好少食,朋友話水月d野食好味就試試啦.呢間餐廳喺聖保祿學校附近,銅鑼灣地鐵站行去15分鐘左右,都算叫方便,我角度係好食就無所謂啦原來呢間餐廳攞過咁多國際烹飪比賽獎項今日食呢d.....海膽黑珍珠(墨魚汁)布甸配椰菜花蓉,食之前係幻想唔到墨魚汁嘅味道但呢個凍食,同埋底部份嘅椰菜花蓉好正當然最突出係佢上面嘅海膽鮮甜到爆炸!好鐘意佢側面塊蝴蝶葉,酸酸咁好開胃煙燻高湯鮑魚。清酒磯海螺,粒磯海螺好香酒味,食完又唔會醉,鮑魚係新鮮鮑魚,口感煮得剛剛好,同埋樽內海苔湯一齊食好味道,我鐘意咁食多過掛滿哂汁果d,比較清新香脆海藻。煮蠔。柚子醋汁,呢隻碟真係好靚海藻夾埋蠔一齊食口感好得意,第一次咁樣食海藻,好得意係佢側面d份子料理冰凍汁,夾埋入蠔度食中和左好得意鱈場蟹鉗蟹肉豆羮,隻蟹鉗好鮮味,湯同埋碗底個豆羹好豐富亞熱帶泡泡,一啖.完.好得意,好開胃(可惜我唔記得影相)麻籽烤英國威爾斯羊架,朋友提左我3次要食佢呢個招牌主菜,我叫左5成熟,肉質真係好嫩,味道亦好吸引,佢唔算係辣,帶少少麻香,好引人入勝佢應該係醃香左再焗,好正!個配菜蕃茄乾與濕之間,有咬口又酸酸甜甜,中和番食肉
亞熱帶泡泡,一啖.完.好得意,好開胃(可惜我唔記得影相) 麻籽烤英國威爾斯羊架,朋友提左我3次要食佢呢個招牌主菜,我叫左5成熟,肉質真係好嫩,味道亦好吸引,佢唔算係辣,帶少少麻香,好引人入勝佢應該係醃香左再焗,好正!個配菜蕃茄乾與濕之間,有咬口又酸酸甜甜,中和番食肉嘅飽滯感 D.I.Y. 馬仔,呢個 甜品係引我黎嘅50%原因,係份子料理甜品,7種甜品7種表現方法,每款都好味! 我最鐘意係似牛油嘅mango passionfruit panna cotta,仲有扮麵粉嘅乳酪雪糕,仲有嚿馬仔都好好食! 花茶係伯爵綠茶,陣味好真實好香
整體上非常滿意,亦好抵食