2018-05-29
收工後突然落下毛毛細雨, 又無帶遮, 眼見前面有間食店, 就唔理咁多走左入去了!呢間原來系日本拉麵店, 座位環境都很闊落, 好少拉麵店可以坐得咁舒服除左拉麵, 還有日式飯款套餐我朋友就選擇左豚骨醬油拉麵, 麵質感食落好彈牙, 唔錯!我自己就叫左一個免治豚肉辛辣拉麵, 我比較喜歡食辣野, 無辣不歡, 麵條好QQ, 湯底好濃好香, 岩晒我呢D湯皇, 配菜也唔少, 有日本义燒, 玉米粒, 木耳, 香蔥,仲有我覺得好特別的, 就系個免治豬肉碎, 外型好似一個雪糕球咁, 要整散佢至知道系豬肉碎黎另外我地叫左個細牛肉飯, 配上濃濃的牛肉汁, 好JUICY小食叫左日式炸鮫子同炸茨仔餅, 兩款都炸得夠乾身, 好脆口,最後不得不讚下, 日本店主自家制的辣醬, 真的好香好好味, 可惜無得樽裝咁外賣返屋企, 唔系我一定大量入貨
除左拉麵, 還有日式飯款套餐
我朋友就選擇左豚骨醬油拉麵, 麵質感食落好彈牙, 唔錯!
另外我地叫左個細牛肉飯, 配上濃濃的牛肉汁, 好JUICY