餐廳: Amazing
資訊:

2023-08-14 1065 瀏覽
今次餐廳推出一個四人泰滋味套餐, 睇過套餐菜單非常吸引,而且價錢相當大眾化,($800)所以今晚約同兄弟 一同品嚐😋套餐包括有:芭堤雅小食拼盆軟殼蟹鮮蝦金不換芒果水晶卷 炸蝦餅 素菜春卷 花生西瓜球 糯米釀雞翼, 我推介就係花生西瓜球 居然兩個食材配合入口有一種清新嘅感覺,湯有大頭蝦冬蔭功湯或泰式蟹肉魚肚羹, 湯類可以每人揀一款(因是逐碗上的) 我個人覺得冬蔭功湯比較出色 ,因為湯底比較濃烈及帶少少辣味,反而肚羹就感覺比較淡口一些😕。主菜我地四人都揀咗星州香辣汁炒波士頓龍蝦, 所以嚟咗一整隻龍蝦, 龍蝦肉質尚算爽口彈牙,但我覺得主角應該就是佢嗰個醬汁,其實如果大家係大胃王可以再order 個白飯或者蒜蓉包點嚟食更加一絕👍其次有個泰式明爐青檸辣椒銀鰽魚, 魚肉嫩滑,配上微酸的醬汁十分開胃,,還有西貢黑椒牛柳粒, 肉質柔嫩又是值得推介😋,主菜還有芭堤雅香草燒春雞, 不過我個人覺得個雞肉比較一般,如果想有肉嫩的感情嘅就可能有點失望。套餐尾聲有菠蘿海鮮炒飯,馬拉盞炒通菜,最後嚟個甜品拼盆,有芒果糯米飯、香蘭珍多椰汁糕、榴槤班撠卷。總括嚟講以$800左右既價錢響酒店有咁多款嘢食,真係超值,
套餐包括有:芭堤雅小食拼盆
總括嚟講以$800左右既價錢響酒店有咁多款嘢食,真係超值, 加上有舒適嘅環境 (因為我哋被安排坐卡位)而且員工態度友善, 令我哋今日享受到一個 完美的晚餐😁
2023-08-13