2018-01-31 154 瀏覽
自從朋友生左仔之後,我地就多左踏足土瓜灣,多左上佢屋企玩bb玩貓貓~呢晚玩完b佢就帶我地去食呢間佢地常食既打邊爐,食材新鮮好味,好介紹打邊爐第一步當然係混醬la~跟住食d前菜開開胃先,冰菜爽脆多汁,配日本胡麻醬食味道好夾~雲耳,都係爽口野,個汁酸酸甜甜清新開胃~見到menu有椒鹽粟米,即刻心心眼,平時好少見呢味啊~粟米香甜多汁,連埋d椒鹽炸蒜粒食勁香口惹味,我地完全食唔停~墨魚滑油炸鬼,店員介紹就咁食脆卜卜,兩個男人中意就咁食,我同姊妹就中意好似響鈴咁浸一浸湯先食,各有特色~邊爐湯底我地揀左蟲草花竹生野菌鍋$128湯底味道濃郁,竹生吸哂d湯最正,仲有蟲草花,夠哂滋補~跟住係邊爐必食既牛頸"隻",雪花分佈得好靚!每片厚薄均勻,落湯幾秒就食得,牛味都幾重,肉質嫩,肥瘦適中~好味~有牛,都要有海鮮至完滿,魚,蟹,蚬,蠔,蝦,每款都夠新鮮~海蝦爽口彈牙,蟹有膏亦有肉食,味道鮮甜,魚肉質嫩滑,啖啖肉~好豐富啊仲有朋友最愛既午餐肉~豬頸肉,鵝腸同菜~最後仲一人中粒有雪米池~今餐好滿足

打邊爐第一步當然係混醬la~

雲耳,都係爽口野,個汁酸酸甜甜清新開胃~

邊爐湯底我地揀左蟲草花竹生野菌鍋$128
湯底味道濃郁,竹生吸哂d湯最正,仲有蟲草花,夠哂滋補~

有牛,都要有海鮮至完滿,魚,蟹,蚬,蠔,蝦,每款都夠新鮮~

好豐富啊

仲有朋友最愛既午餐肉~

豬頸肉,鵝腸同菜~

最後仲一人中粒有雪米池~今餐好滿足