2014-03-11
用餐時忘記影相,昨天已是一個月內第二次在這間分店用餐,我不經不覺食左意粉屋已有十年,早年多在銅鑼灣翡翠明珠食多,個陣覺得意粉屋d食物質素好好,洋蔥圈又炸得美味焗西蘭花又清新,炸雞又脆又靚,一路見証意粉屋成長,但每況愈下,亦試過在太古城分店食到一肚氣,價錢不斷上脹唔緊要,起碼比返同等價值及質素既食材比顧客嘛,我試過70幾蚊食貝殼粉得20幾粒,連碟底都睇到,我當時向經理投訴,他只回應每碟都有set好份量,係咁多,氣上心頭,我漸漸疏離呢間餐廳,亦曾試過其他分店,已不能重拾當年意粉屋既姿味,就是早個多月前,有同事講開,W square間意粉屋讚口不絕,重同我講只有呢間同其他分店唔同,我知道W square呢間分店開業多年,但從未試過,可能位置問題,結果早大約一個月前,我便和老公去試,我們選擇平日晚上,上到去,服務因勤,人流真的唔多,但正因為咁,覺得自己去左間高級餐廳😜 我同老公食過一次,就已鎖定以後只會去呢間分店,因為同一個menu比,比起其分店,品質及服務都有咁大差別,大家都識揀,pizza又薄又脆,熱辣辣上枱,連湯都辣咀,燒豬肋排又淋又香,一試難忘,連個朱古力班戟都好好味,再配上環境加服務
我同老公食過一次,就已鎖定以後只會去呢間分店,因為同一個menu比,比起其分店,品質及服務都有咁大差別,大家都識揀,pizza又薄又脆,熱辣辣上枱,連湯都辣咀,燒豬肋排又淋又香,一試難忘,連個朱古力班戟都好好味,再配上環境加服務態度,簡直一流,希望呢間分店可繼續經營,唔會因為人流少而倒閉啦,香港已經無乜食店可以咁有熱誠!!!
我必定推介此店給朋友(^_-)