2023-03-31 414 瀏覽
係港囍餐室門口賣嘅麵包,幫襯過幾次,雞批質素唔錯,但未入過去幫襯,質素又點呢? 今次睇吓咩料先.是日午餐,只有牛尾叫做啱口味,於是點咗一客.一隻牛噤多部位,最有信心係牛尾,無論邊間餐廳,咩煮法,甚至我自己煮,都無點失望.所以港囍餐廳嘅紅酒燴牛尾,同樣無失望,無紅酒香就預期之內,牛尾肉質鬆軟而且牛肉味濃郁.最大問題係,我一個麻甩佬食牛尾就無所謂,女仔食就麻煩D,要儀態嘛....所以成日話女友小熊,出街要儀態嘛! 唔係點帶佢去上流社會呀!點知佢話唔要上流社會,要下流社會......(PS:係餐廳想話用大眾點評定位,開咗 GPS 定唔到位,算! 離開時係露天嘅門口再定位,又話位置不正確,又算! 放工經過再定位! 都係定唔到! 攪咩呀!)

是日午餐,只有牛尾叫做啱口味,於是點咗一客.

點知佢話唔要上流社會,要下流社會......