2024-07-09 694 瀏覽
同朋友下午茶,想揀間靜靜地的cafe,呢度評價幾高,可以留座,就嚟試下。之前去過同層的The Brew Dog Coffee ,覺得一般,而呢間就出色啲。下午茶時段冇tea set/cake set,只得主菜加$25可跟$42或以下飲品,價格唔算經濟實惠,但食物同環境都令人滿意。沙律:食材幾豐富,新鮮;有蔬菜、生果同杏仁,營養均衡,味道清新牛油果水波蛋酸種麵包:麵包細長形,薄薄一片,烘咗,香脆,味道唔錯;整體份量偏細,作為下午茶亦只係輕食;用料不過不失,只係唔抵食Latte:粉色杯好girly,有少少夢幻感覺,拉花ok;咖啡味幾濃,推薦花茶:朋友點,味道唔清楚,但presentation好睇,雖然茶蛊同茶杯唔係套裝,但分開睇都賞心悅目Cafe環境安靜,座位寬敞,坐得舒服,幾適合傾偈,惟獨係冷氣弱,喺酷熱天氣下,呢度只適合唔怕熱人士。Cafe人手唔多,服務有限,呢度係用自助形式,需自行到收銀處落單、俾錢,坐低後亦冇水供應,不過,免加一的話,都係可以接受既~~

沙律

牛油果水波蛋酸種麵包