2022-05-13 1181 瀏覽
本身想去任食火鍋,不過人好多要排隊,又冇book位。去咗附近嘅呢間臭臭鍋,N年前食過一次 ,闊別多年,今次再食有啲失望。食物質素真係麻麻地😑。蒜香牛肉鍋:得一粒沙白,其他食材亦都好普通。肥牛啲肥膏仲多過啲肉😫唔知點食好?!而且個湯底蒜香味,一啲味都無。加錢叫咗台式嘢飲:綠茶加彩色寒天。嚟到嘅時候,其實已經見到有粒黑色嘢係個杯裏面。不過我以為係茶葉冇理到。飲到一半嘅時候,發覺吸上嚟係一粒黑色硬掘掘嘅嘢😣。個人覺得係鑊撈。於是話番畀店員聽,見到佢真係走去過茶煲度,倒啲茶出嚟研究個煲底。佢話係啲茶葉,擺咗好耐,可能洗得唔乾淨,積住喺度。😥最後,佢無收我呢杯飲品錢。雖然佢嘅食物真係好一般,不過都好欣賞店員認真嘅服務態度,唔係hea咗我就算😊。不過應該都唔會再去食,因為覺得唔抵,亦都唔好食。

2022-04-29