2019-04-05 126 瀏覽
約朋友喺旺角食飯,心血來潮想食齋。即上網search,見素食一家有咁多人like, 應該唔差,就去試吓。今晚叫咗青瓜海蜇雞絲、荔芋卷、腐皮卷同黑松露松子炒飯。青瓜海蜇雞絲,雞絲整得太碎亦太少,如果唔睇餐牌,我以為只叫咗青瓜海蜇。因為根本唔覺有雞絲。而一般齋舖最普通嘅荔芋卷,居然可以整得又乾又硬。好彩腐皮卷唔錯。炒飯好食!不過最覺得失敗嘅唔係食物,而係服務問題。間嘢收10點,大約9點9叫人埋單,繼而落閘,之後仲開始熄燈。好彩我哋嗰枱已食完。但眼見隔離枱一家四口有小朋友嘅,啱啱先上菜,但間嘢都咁做,就覺得有點兒過份。又想賺錢但又趕收工,做埋呢啲小動作,俾壓力要人快啲走。呢間嘢無下次!
2019-04-04
  • 松子黑松露炒飯