2020-11-19
The One新開左間日式西餐廳,宜家做緊Openrice訂座有六折優惠!塩麹伊比利亞豬扒 $188 兩大塊豬扒,肉質唔算好嫩滑,但都唔錯,沾少少粉紅色鹽或者綠色醬都幾好味。少蕃薯香甜,加埋沙律菜,其實都幾多。蟹肉靜岡大葉扁意粉 $98 加$10追加青森溫泉玉子,蟹肉幾多,但味道偏重香葉味。靜岡柚子胡椒雞翼 $48/4隻 雞翼幾好食,但唔係好食得出柚子味,只係食得出鹽味。食物中規中矩,價錢唔算平,但六折後都算價錢合理。溫馨提示: 唔好見Openrice每日每個時段都有得揀就淡定即慶Book,上星期試過即日訂但後來被取消Booking,原因係餐廳滿座,建議至少提早一日訂座喔。餐廳有室內室外用餐區,不過職員安排室內位座位就無行出去,感覺外面幾chill,印象中多年前室外空間好似係公共空間呢。
食物中規中矩,價錢唔算平,但六折後都算價錢合理。