2010-10-28
未黎過呢度食越南菜,就試下啦.差不多七點到,都未係好多人,呢度裝修吳錯,係那種摩登的優雅,白白的吊扇,加上那維港夜景,真係吳錯的.檯與檯之間的空間亦足夠,所以都坐得吳錯的.我地比安排坐在一個轉角卡位,設計吳錯,唔會迫得黎又坐得舒服.呢度仲有一個特別的卡位,係用紅色做主色,配一個雀籠做燈,真係幾有型的.我地點了番茄蟹肉肉碎湯,海鮮XO醬炒金邊粉,軟殼蟹紙米卷和雜菌翡翠苗.番茄蟹肉肉碎湯($58),呢個湯黎到都知吳係好對板,湯面浮了一浸橙色的油.d蟹肉都新鮮,亦有點去了皮的番茄,但係個湯就偏鹹.海鮮XO醬炒金邊粉($88),呢個金邊粉有蝦,帶子,魷魚等,d海鮮都吳錯.但個XO醬偏鹹偏辣,同油膩.真係幾唔healthy!軟殼蟹紙米卷($78),一碟四件,薄薄的米紙內包了些牛油果片,配合那炸得脆脆的軟殼蟹和一個金橘醬汁,都吳錯的.雜菌翡翠苗($58),呢個個雜菌條係用蠔油炒過,放在清炒翡翠苗上面,雜菌條尚算新鮮,但係真係好油膩.呢度的食物偏鹹偏油膩,都吳係幾配合到現時的健康生活模式.希望max group 改善一下.真係鹹到我地兩個不停飲水.其實越南食品真係不是一味濃味,它是會用香料,但係吳係
呢度的食物偏鹹偏油膩,都吳係幾配合到現時的健康生活模式.希望max group 改善一下.真係鹹到我地兩個不停飲水.其實越南食品真係不是一味濃味,它是會用香料,但係吳係一味得鹹.而且好多時越南食品都吳係太油膩!