2019-12-26
聖誕節行過見到呢間餐廳,見外面裝修得幾靚,就去問下Boxing Day lunch有冇位,諗住同男友慶祝下,對餐廳有啲期望,因為再睇咗啲Comments就去試,諗住都算係中級餐廳,但最後好失望。1) 侍菜質素非常業餘,手勢唔正確。明顯冇受過正統訓練,唔太識 serve 客。但態度 okay嘅,會不停斟水俾你。2) 上菜等候時間每道上菜都等好耐,感覺唔好,由落單起等 appetizer 用20分鐘,個湯再等10分鐘,到主菜又等15分鐘,我個主菜先到,但我同男友一齊食,應該一齊上哂兩道菜,Waiter都話唔好意思要我地等咁耐。3) Waiter質素年紀唔係問題,Cova啲Waiter都唔係後生仔,但佢地手勢好純熟,反而有一種成熟及穩重感覺,但呢間啲Waiter係唔識做Waiter,佢地個 look 唔襯個咁 stylish 嘅環境之餘,衣著都要執下佢,佢地係太平館嗰種衣著,整齊清潔嘅,但唔襯,所以其實係嘥咗個環境。小插曲係,點餐前話俾其中一個 Waiter 知,個Menu 印到濛咗,我話睇唔到寫乜,佢拎走咗張紙後,冇再拎番張新嘅 Menu 紙俾我,我諗佢唔識又唔記得,但咁樣係冇禮貌嘅。男友
1) 侍菜質素
2) 上菜等候時間
3) Waiter質素
小插曲係,點餐前話俾其中一個 Waiter 知,個Menu 印到濛咗,我話睇唔到寫乜,佢拎走咗張紙後,冇再拎番張新嘅 Menu 紙俾我,我諗佢唔識又唔記得,但咁樣係冇禮貌嘅。男友睇另一張Menu,係皺哂嘅紙,但個Waiter覺得冇問題。
4) 食物質素
尚可以,雞有啲 overcook。叫黑咖啡但變咗Expresso。意粉算 okay,夠熱。頭盤叫好食啲,但要加$258。
Waiter 收唔起個碟
湯okay 正常
我地叫Black Coffee,佢沖咗Espresso 俾我地,個Waiter都打咗個噴嚏,不過佢冇打落我啲嘢食度嘅。
5) 餐具
表面上好靚,但 Waiter 拎唔起,收碟時好尷尬,拎唔到隻碟走,感覺已經唔高檔。
啲碟好靚
6) 價錢
兩位共 $1,093,睇完以上意見,就會覺得唔抵。