2009-11-15
門口個牌寫89蚊一位, 入到去好多野都要另計, 包括飲品, "混醬".... 最後三個人埋單四百五十, 只叫了一抓竹樜水, 自助混醬, 沒叫過其他付費食品.我們六點八入去, 要求是九點前要埋單. 有人帶左我們入座後, 就有人埋來問飲咩, 問完後就走了, 冇人理我地要咩湯底, 要等左幾分鐘先再有人埋來招呼.食物方面, 個待應阿姐話, 食咩就tick咩, 不用寫幾多碟, 佢會根據人數給我們多少(咁講法即是我想食少少試下佢都會來好多, 一個人想食佢都會給三人份量, 即是浪費, 結果佢講的是對的, 我們叫左三輪食物, 三輪都有肥牛, 第一次只是tick, 來左一碟; 第二次寫左個4字, 結果都是來左一碟, 大小跟第一碟差不多; 第三次寫左個6字, 結果是一碟都冇到, 等左50分鐘都冇到.第一輪食物(八款食物)好快就到齊, 跟住食左枱面食物一半時開始叫第二輪, 只叫左兩樣野, 總算在我們第一輪食完之前到; 第三輪, 第二輪食物到時叫, 我們叫左十樣野, 第三輪到的時間已是半個幾鐘後, 但只是到左四個, 期間我們有催過兩次單, 待者回覆是: 放心, 你們的野未到齊, 未食完, 我們不會催埋單!
我心裏說, 食鬼咩, 你都冇野到. 食乜鬼野完!
食物質素很一般, 我叫左的爆心丸, 蝦丸, 牛丸.... 蝦丸同牛丸都淡而無味, 爆心丸唔好食...
真是食到火滾, 想食的唔來, 來左的又唔好食. 以後將永遠將呢間野列入黑名單!